❗️ FRI FRAKT till nya kunder - Klicka här❗️   🎈SUPERREA 🎈   Spara upp till 60%

Hobbii

Virkkudde Deluxe

Spara 925 kr 925 kr

Leverans 2-4 vardagar

Frakt från 54 krFri frakt på beställningar över 699 kr

Vi har fått betyget Utmärkt på Trustpilot

Virkar du mycket? Har du ofta ömma axlar- eller armbågar på grund av detta?

Då har vi något för dig, som kan hjälpa till med att avlasta och stötta dina armar och därmed också dina leder. Vår virkkudde är skapad och designad av vår virkdesigner som också står bakom Tante Tråd, och som virkar väldigt mycket varje dag. Virkkudden uppstod då det fanns ett behov för att avlasta onda axlar och armar. Armarna kan vila på kudden och du kan på så sätt få flera härliga virktimmar.

Kudden är superpraktisk. Kudden är fylld med kapok (det nya undermaterialet!).

Kapoken är ekologisk, och det har inte använts några tillsatser eller kemikalier under bearbetningen. Kapok består av väldigt fina ihåliga fibrer (faktisk består kapok av 80% luft), vilket ger en riktig bra isolering och ventilation. Kroppens värme reflekteras på ett komfortabelt sätt. Kapokfibrerna leder bort fukt från kroppen ut i rummet, och kudden är därför mycket behaglig att sitta med även i längre perioder.

Skulle materialet i din kudde efter ett tag ha satt sig lite så kan du med fördel ge innerkudden en runda i torktumlaren, så blir den som ny igen.

Kapokträdet växer i Asiens och Sydamerikas regnskogar, där kapoken kan skördas år efter år utan att själva trädet behöver fällas. När man använder produkter tillverkade av kapok stöttar man en mer hållbar produktion, samt hjälper till med att bevara regnskogen. Vi älskar kapok!

Dessutom blir kudden producerad på en dansk systuga i Vietnam, där medarbetarna har goda arbetsvillkor, och har haft det så i mer än 10 år.

Du kan välja mellan 3 olika storlekar. De exakta måtten hittar du på bilderna.

Kuddöverdraget kan tas av och tvättas i maskin på 40°C, om det skulle behövas. Kuddöverdraget ska helst inte torktumlas. Innerkudden är försedd med blixtlås, så att du kan ta ut all stoppning om du behöver tvätta innerkudden. Innerkudden tvättas på samma sätt som överdraget (40°C i maskin), men denna tål att torktumlas. Du kan eventuellt ge innerkudden tillsammans med stoppningen en extra runda i torktumlaren för att fluffa upp kapoken lite.

Du kan även justera kuddens hårdhet genom att ta ut lite av fyllningen om du föredrar en mjuk kudde, eller tillföra lite mer fyllning om du vill att kudden ska vara mer fast (du kan exempelvis använda fyllningen från vår monteringskudde deluxe, som du hittar via länken överst på sidan).

Du kan välja mellan tre olika storlekar. De exakta måtten hittar du på bilderna.

Här är vår rekommendation vilken storlek på virkkudde du ska välja, om du passar en viss klädstorlek.
Kom ihåg att detta bara är en rekommendation, titta gärna på de exakta måtten på bilderna i bildgalleriet:

  • Klädstorlek XS-S: Virkkudde str. Small
  • Klädstorlek M-L: Virkkudde str. Medium
  • Klädstorlek XL+: Virkkudde str. Large

Vi hoppas att du blir lika glad för kudden som vi är.

Psst: Kudden kan självklart också användas av stickentusiaster, speciellt när det stickas med rundsticka eller strumpstickor.

Material: 

Överdrag: 100% GOTS certifierad bomulls jersey
Stoppning: 100% kapok

Mått: Vänligen se bilderna

Ritva

Har till slut besegrats av min kropp, som virkat (och stickat) i exakt 73 år (från 6 års ålder). Köpte storlek medium, vilket var min gissning, eftersom måtten inte stod någonstans: visade sig rätt för min längd 160 cm och vikt 61 kg. Så skönt och bra! Har nämligen av två barnbarn fått beställning av filtar i Mega Ball i virkmönstret Homely Vibes i storlek ca 105x160. Har virkat en till mig själv, så jag vet hur jobbigt det blir. Virknålen glöder!


Anna

Önskar att jag unnat mig denna tidigare. Men nu har jag den äntligen och det är väldigt skönt att sitta och virka med den i knät. Avlastar axlar, armar och händerna på ett bra sätt.


Linda

Jag sitter mycket bekvämare och den avlastar mina armar otroligt mycket vilket gör att jag orkar handarbeta längre.
Det enda minus är att det inte finns extra överdrag att köpa till.


Astrid

Väldigt skön avlastningskudde. Letat länge efter nån med kapok då jag blir lätt varm. Går att använda i säng, stol, och soffa. Var till och med ok på min pall.


Astrid

Jaha, den här var så bra att jag måste köpa en till för farmor stal min. Tur att jag redan vet att det levereras snabbt till mig.


Skriv en recension

Denna sida är skyddad av Recaptcha och tillämpas i enlighet med Googles integritetspolicy och användarvillkor.

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn