Hitta din favorit här   🌸 Junirea🌸   Spara upp till 67%

Hobbii

Baby Cotton Organic

Super Fine 100% Egyptisk Bomull

Spara 52 kr 52 kr

Leverans 2-6 vardagar

Frakt från 55 krFri frakt på beställningar över 699 kr

Vi har fått betyget Utmärkt på Trustpilot

Information om garnet

 • Tillverkare::
  Hobbii
 • Innehåll:
  100% egyptisk bomull
 • Vikt:
  50 g
 • Löplängd:
  170 m
 • Garngrupp:
  Super Fine
 • Rekommenderade stickor:
  3 mm
 • Stickfasthet:
  10 x 10 cm = 27 m x 38 v
 • Rekommenderad virknål:
  2,5 - 3,5 mm
 • Tvättanvisning:
  Tvättas vid 40ºC / Vit 95ºC / Får inte torktumlas / Kan strykas vid låg temperatur.
 • Hashtag:
  #hobbiibabycotton

Vi är enormt stolta över vårt GOTS märkta Hobbii Baby Cotton, som består av 100% ren, härlig bomull i absolut världsklass. Den är spunnen av de finaste egyptiska bomullsfibrerna, den är miljövänligt producerad bara för Hobbii och den är vegansk.

Av alla bomullstyper, hör egyptisk bomull till i den exklusiva klassen. Den är berömd för att vara slitstark, mjuk och med en fantastisk hållbarhet. De långa exklusiva bomullsfibrerna är extra luxuösa, och används till de finaste bomullsprodukter världen över.

Den ekologiska bomullen i Hobbii Baby Cotton är odlad med omsorg, och blir uteslutande handplockad under skörd. Därmed kan man skörda på precis rätt tidpunkt, då plantan är mogen och har fått tid till att utvecklas optimalt.

Den skonsamma plockningen betyder också att fibrerna bevara sin fyllighet, spänstighet och längd. Det har resulterat i ett av de läckraste bomullsgarner som vi någon gång haft händerna i.

P.S. Letar du efter ett bomullsgarn som inte är infärgat, hittar du det i vårt Baby Cotton 15, som är helt naturligt och ofärgat. Var bara uppmärksam på att nyanserna kan variera mer än vanligt från lot till lot.

Baby Cotton är självklart GOTS certifierat (Nr. GO0361) och är därmed din garanti för att garnet är producerat med omtanke och respekt för miljön - utan användning av kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel mm. 

Om GOTS:
GOTS certifiering är en internationellt erkänd standard, som används till miljömässig och socialt ansvarig produktion av ekologiska textilier. Det betyder mycket höga krav på alla led i distributionskedjan, helt från råvaran som skördas, till du har en färdig produkt på stickorna. Du kan läsa mer om GOTS certifiering här: https://www.global-standard.org/

Hitta mönster till denna produkt här: Mönster (292)

Ronja

Härligt garn och var väldigt lätta för en nybörjare som mig att virka figurer till kommande dotterns barnvagnsmobil, har redan börjat spana på nya färger av detta garn till nästa projekt.


Solveig

Trevligt garn att sticka i, stickade Hobby Designs Symphony Cardigan, se mitt resultat en bild under det mönstret. Gillar att garnet är ett Organic garn. Mjukt och skönt resultat.


Anna

Bästa garnet som Hobbii säljer. Underbar kvalitet, vackra färger, tryggt att använda till allt man virkar och stickar till en ny liten baby. Har bara lovord för Baby Cotton.


Rosmari

Väldigt mjukt och lättarbetat garn, perfekt till bäbisfiltar. Blir lätt en favorit. Jag rekommenderar detta garn om du vill ha ett bomullsgarn som är mjukt och smidigt.


Wilma

Virkade en hatt till min mormor i detta garn, hon blev väldigt glad. Hatten fick en härlig känsla och det var lätt att arbeta med garnet!😃


Skriv en recension

Denna sida är skyddad av Recaptcha och tillämpas i enlighet med Googles integritetspolicy och användarvillkor.

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn