❗️ FRI FRAKT till nya kunder - Klicka här❗️   🎈SUPERREA 🎈   Spara upp till 60%

We Love Yarn

Recycled Cotton

Light 100% Återvunnen Bomull

Spara 19 kr 19 kr

Leverans 2-4 vardagar

Frakt från 54 krFri frakt på beställningar över 699 kr

Vi har fått betyget Utmärkt på Trustpilot

Information om garnet

 • Kategori:
  Augustirea
 • Tillverkare::
  We Love Yarn
 • Innehåll:
  100% Återvunnen Bomull
 • Vikt:
  50 g
 • Löplängd:
  75 m
 • Garngrupp:
  Light
 • Rekommenderade stickor:
  4 mm
 • Stickfasthet:
  10 x 10 cm = 20 m x 18 v
 • Rekommenderad virknål:
  5 mm
 • Virkfasthet:
  10 x 10 cm = 14 m x 18 v
 • Tvättanvisning:
  Maskintvätt 30ºC / Får inte strykas
 • Hashtag:
  #hobbiirecycledcotton

Vi vill att du ska kunna njuta av ett garn helt tillverkat av återvunnen bomull. Vi anser att det är viktigt att förlänga livslängden på befintlig bomull och vi vill ge våra kunder valet att använda dessa fibrer så länge som möjligt.

Bomullen som används för att tillverka Recycled Cotton bomull består huvudsakligen av återanvända plagg, hushållsartiklar etc.

Färgutbudet har alla väsentliga nyanser och de är mestadels nedtonade. Recycled Cotton har en rustik känsla och bevarar egenskaperna som gör bomull så bra: det är tåligt och lätt att ta hand om.

Du kan arbeta med Recycled Cotton med 4 mm stickor eller en 5 mm virknål. Då kommer ditt projekt att gå smidigt och snabbt.

Behöver du lite inspiration till vad du kan skapa med detta härliga garn? Vi rekommenderar definitivt sommartoppar, trendiga byxor, koftor, disktrasor och mycket mer.

Vi är så exalterade på att du ska få njuta av vårt allra första helt återvunna bomullsgarn.

OBS: Observera att ett tryckfel har uppstått på etiketten: följ garnkategorin, stickorna, stickmåttet, virknålen och virkmåttet som visas på hemsidan. Vi ber om ursäkt för besväret! 


Teresia

Ett garn med lite stadga i och passade utmärkt för det jag har använt det till. Jag har virkat det yttre i mormorsrutor som senare blivit till både väskor och solhattar. Färgerna är jättefina och lite åt det dova hållet.
Dock tycker jag att det är lite klurigt att virka med då trådarna inte är så tvinnade, men de andra egenskaperna överväger definitivt 👍


Sophie

Stabilt garn med rustik känsla, känns extra gött att virka ihop tex. strimlade gamla tshirtar och lakan för tex mattor, korgar eller tapestry eftersom det är återvunnet. Priset skadar inte heller ;)
Trådarna är ganska löst snurrade så det delar sig lite men ingen katastrof. Jag kommer köpa mer för "oömma" projekt!


Amanda

Jättefina färger! Trådarna är lite löst snurrade så har råkat dela tråden av och till och fastnat med virknålen. Fått vara lite mer uppmärksam på vad jag gör helt enkelt. Är fortfarande nybörjare på handarbete och använde det till mitt första virkningsprojekt. Tycker det generellt var lättarbetat och stadigt garn!


Carl

Fördel:
Måste säga att det är väldigt fina färger. Lätt att forma när man virkar amigurumi.

Enda nackdelen:
Virknålen kör ibland in genom garnet eller tar en tråd i bågen m.m. så man får virka lite extra långsamt.


Linda

Gjorde mormorsrutor i form av solrosor med det och det var det toppen till, stabilt och strävt. Har dock stickat en tröja med ett liknande garn (läs trådigt och löser upp sig) och till det var det inge bra.


Skriv en recension

Denna sida är skyddad av Recaptcha och tillämpas i enlighet med Googles integritetspolicy och användarvillkor.

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn