GOTS Obearbetad fyllnadsvadd i bomull, 500 g

Denna läckra, naturliga fyllnadsvadd består av rena, ekologiska bomulls fiber. Under produktionen av vårt ekologiska GOTS bomullsgarn används endast de längsta fibrerna från bomullsplantan för att säkra en god enhetlig och slitstark kvalité. Men de fina, korta fibrerna måste kammas bort då de inte är tillräckligt långa för att spinnas till ett bra garn.

Baserat på en miljömedveten strategi, och för att undvika avfall där det är möjligt, kan vi nu erbjuda fibrerna som ett fantastiskt och hållbart alternativ till syntetisk fyllnadsvadd.

Fibrerna är inte blekta, färgade eller på annat sätt kemiskt behandlade. Den obehandlade, råa bomullen kan innehålla naturliga delar av plantans frökapslar, som är krossade och därför visar sig som pyttesmå prickar. Här får du en helt ren, rustik naturprodukt, som är GOTS certifierad och kan användas med gott samvete som fyllnad i gosedjur och liknande.

Som all annan bomull kan fyllnadsvadden tvättas i maskin på 60°C.

Psst: Påsen och snörena är också gjort av GOTS certifierade bomull. 

Vikt: 500 g

Som all bomull kan även detta fyll krympa lite efter tvätt. Med lite kärlek kan det dock tryckas i form igen. Bomullsfyllet rekommenderas inte till personer med hösnuva.

Det finns ingen recension om denna produkt.                    

Skriv en recension

Denna sida är skyddad av Recaptcha och tillämpas i enlighet med Googles integritetspolicy och användarvillkor.

Relaterade produkter

Andra kunder köpte

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn