Lisbeth Tolstrup

”Varje garn har sitt uttryck – och därefter följer variationerna”. Ungefär så börjar min kreativa process när jag ska börja på en ny idé eller ett nytt projekt. Och så följer det en svärm av prover, några stickade, några virkade och några kombinationer. Jag erkänner – jag älskar att ”sticka in mig” på ett nytt garn. När det sedan är balans mellan garn och teknik, mellan idé och förenklingar, då tar modellen form. Sedan 2010 har jag gått helt upp i ”Storslået Strik” – stickat till stora storlekar – där det arbetas med särskilda former för prover, mode och montering. Det är modeller i denna grupp, som jag nu har skapat till Hobbii.

Jag är utbildad textilformgivare från Konsthantverksskolan i Kolding, med inriktning på stickat och vävt. Jag har arbetat (som modellberäknare) med mått och beräkningar av mönster och som designer för flera garnföretag och – tidningar, och jag står bakom ett litet antikvariat, TEX-antik.dk, som uteslutande säljer böcker med textilt innehåll. Som professionell redaktör har jag haft fingrarna i bl.a. ”Strikning fra Verdens Tag” av Lita Rosing-Schow (Forlaget på Tredje, 2018). Bland mina senaste böcker är ”Storslået Strik” (2010), ”Masker og Mønstre” (redigerad tillsammans med Paulette Adam i 2011) och ”Tekstile Smykker” (2014). Det är ett nytt verk på gång av ”Storslået Strik” med designs av Eva Pryds och textil formgivning av mig,Lisbeth Tolstrup.


Gratis

Lizette Jacka

Lizette Jackan är stickad i det underbara Nature och i klassikern Rainbow 8/4, varm och skön på kallare dagar och kvällar.

Se mönstret här

Gratis

Lotte Västigan

Vestiganen är utvecklad till kvinnor med former och kan enkelt stylas av kvinnor i alla storlekar.

Se mönstret här

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn