Go Handmade

Tencel Bamboo Fine

Super Fine 40% Lyocell, 60% Bambu

Spara 59 kr. 59 kr.

Leverans 3-7 vardagar

Frakt från 55 kr.Fri frakt på beställningar över 699 kr.

Vi har fått betyget Utmärkt på Trustpilot

Information om garnet

 • Tillverkare::
  Go Handmade
 • Innehåll:
  40% Lyocell, 60% Bambu
 • Vikt:
  50 g
 • Löplängd:
  ca 210 meter
 • Garngrupp:
  Super Fine
 • Rekommenderade stickor:
  2,5 - 3 mm
 • Stickfasthet:
  30 - 32 maskor = 10 cm
 • Tvättanvisning:
  Maskintvätt 40 ºC / Får inte torktumlas / Torkas plant
 • Hashtag:
  #hobbiitencelbamboofine

Tencel Bamboo Fine är ett delikat och mjukt garn, med en sidenaktig lyster.
Garnet är superläckert och känns skönt i händerna, när det stickas och virkas.
Garnet är dessutom stark och håller formen. 

Tencel Bamboo Fine består av 6 trådar som var för sig består av 2 trådar - d.v.s. totalt. Detta kan jämföras med dennes något tjockare systergarn Tencel Bamboo Double, som totalt består av 18 trådar.

Om du önskar att sticka med två trådar så blir stickfastheten: 26 - 28 maskor = 10 cm


Info om materialet 'Tencel':

Vad är det?
Tencel är ett organiskt hållbart naturmaterial som är tillverkat av träflis, främst från bok och eukalyptus. Träet är FSC certifierat och kommer från naturlig gallring av skogar och rester av annan träproduktion.

Tencel är det mest hållbara materialet, tillverkat med ypperlig miljöhänsyn.

Det unika med Tencel.
Sammanslagningen av fibrerna från bok och eukalyptus gör att Tencel materialet är riktigt skönt mot huden. Fibrernas släta struktur gör att garnet är mjukare än silke och slätare för huden än ull och bomull, och det har dessutom en superbra absorptionsförmåga.

Tråden kan på några ställen vara lite lösare spunnen men det är en naturlig del av trådens karaktär. Det färdiga resultatet blir otroligt läckert.

Barnen kommer att älska Tencel Bamboo garnet!
Det blir svårt att hitta ett annat garn som är så skonsamt och lent mot huden som Tencel Bamboo garnet – Barnen kommer garanterat att bli entusiastiska över känslan mot huden.


OBS Tänk på att det står handtvätt under tvättanvisningen! Garnet kan dock utan problem maskintvättas i 30°C. Det kan likaså föreligga att det är en annan rekommenderad pinnstorlek angiven på banderollen än vad vi har angivit här på sidan.

Hitta mönster till denna produkt här: Mönster (18)

Amanda

Wow riktigt mjukt garn med härlig lyster, älskar det. Köpte tillräckligt för att göra en solhatt, gjorde en tidigare i bomull som kändes för varm att ha på sig kring medelhavet mitt i sommaren, hoppas och tror att denna är svalare! Skulle vilja köpa mer och virka babykläder.


Elisabet Hydén

Underbart mjukt garn. Har saknat ett garn att sticka sommartoppar i. Bomull är så torrt och hårt att händerna protesterat. Tencel glider lätt på stickan och resultatet blir jämnt och fint. Det blir fler toppar när den jag arbetar med är färdig.


Helen Mortensen

Mitt barnbarn har inspirerat mig till att ta upp hantverket igen och Tencel är absolut bland de bästa mjukaste garnen att arbeta. Jag rekommenderar Tencel och ett Tack till hela Hobbii gänget, ni har ett underbart ställe att handla på.


Erika

Mjukaste garnet nånsin. Lyocell och bambu är en oslagbar kombination om man vill ha något snällt för fingrarna att virka/sticka med men också något som passar väldigt bra för plagg för känslig hud.


Lotta

Mitt favoritgarn. Skulle vilja kunna dra av en halv stjärna dock eftersom det är lite svårstickat eftersom det lätt delar sig. Kvaliteten däremot är oslagbar.


Skriv en recension

Denna sida är skyddad av Recaptcha och tillämpas i enlighet med Googles integritetspolicy och användarvillkor.

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn