Fashion garn

Trendigt garn

Fashion garn påminner mycket om effektgarn, men har fokus på material till stickning och virkning av trendiga klädesplagg. Fashion garn består av moderna garner som pälsgarn, velourgarner och garn med metall- och glitter effekter. 

Fördelen med att använda fashion garn 

Fashion garn är för dig som gärna vill sticka eller virka något unikt och modernt. Garnerna har alla unika texturer som får dina kreationer att sticka ut från mängden. Med fashion garn kan du göra alla de saker som du ser i butikerna. Det är bara fantasin som sätter gränser. 

Det finns många olika unika garner du kan välja mellan, men här är några av dem.

  • Glitter garn: Glitter garn är, som namnet antyder, garn med lite glitter- eller glimmer effekt. Ofta är de spunna med en glimmer tråd. Hos Hobbii kan du få flera garner med glitter effekter, som t.ex. det färgrika cake-garnet Hobbii Universe eller garnet Malaga Glitter från World of Yarn, som båda innehåller väldigt tunna glimmer trådar.
  • Garn med metallisk effekt: Metalliska garner påminner mycket om glitter garner, då de har en tunn metallisk tråd inspunnet i garnet. Detta ger garnet ett metalliskt utseende, som kan vara riktigt snyggt att använda till klädesplagg. Vårt mest populära garn med metallisk tråd är Bumbo Moonlight.   
  • Verklighetstroget pälsgarn: Pälsgarner kännetecknas av sin väldigt fluffiga struktur. Hobbiis pälsgarner är alla gjorda av fuskpäls, som ser ut som äkta päls. Garnet är väldigt mjukt och passar därför bra till stickning och virkning av gosedjur, tröjor, cardigans och halsdukar. Läs våra “5 tips till pälsgarn” och lär dig mer om att sticka eller virka med pälsgarn.
  • Velourgarn: Ett garn, som har vuxit i popularitet är velourgarn. Garnet är, som namnet antyder, gjort av mjuk velour. Om du alltid har önskat dig en mjuk tröja eller en kudde i velour, så varför inte göra en nu med detta fantastiska garn. 

Sticka och virka med fashion garn

Fashion garn kan användas till både stickning och virkning. Garnet ger dig möjligheter för att vara lite mer kreativ och matcha de moderna kläder du ser i butikerna. Du kan välja att kombinera ett fashion garn med andra mer traditionella garner för att få det där lilla extra, eller så kan du göra hela projekt med enbart fashion garn. Notera att fashion garn kan vara lite mer besvärligt att arbeta med, så det passar kanske inte till nybörjaren. Vi rekommenderar också att man använder en varvräknare för att göra det lite enklare.  

Se alla våra mönster med glittrande och metalliska garner här.

Köp fashiongarn online – snabbt och enkelt

Hos oss på Hobbii.se vill vi vara några av de bästa och snabbaste inom leverering av garn och garntillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du har beställt dem online. Vi sätter nämligen stor ära vid att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss om du har några frågor angående våra produkter. Du har alltid full returrätt på varor beställda via vår webshop.

Kontakta Hobbii.se

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående vårt garn eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så snabbt som möjligt. Du kan också ringa till oss på telefonnr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att välkomna dig som kund hos oss.


Couture - Go Handmade

Fine100% Akryl

49 kr
SPARA 49%

Teddy - Go Handmade

100% Polyester 

25 kr  49 kr Slutsåld

Fake Fur - Mayflower

100% Polyamid

36 kr
SPARA 45%

Spring - Mayflower

Light69% Bomull, 31% Lin

30 kr  55 kr
SPARA 18%

Aurora - Hobbii

Bulky50% Mohair, 50% Akryl

81 kr  99 kr

Bohème Velvet Fine - Go Handmade

Super Fine100% Polyester

55 kr
SPARA 25%

Bohème Velvet Double - Go Handmade

Medium100% Polyester

41 kr  55 kr
SPARA 12%

Fur Lux - Go Handmade

Medium100% Polyester

57 kr  65 kr
SPARA 11%

Curly - Go Handmade

Fine59% Polyester, 12% Nylon, 29% Akryl

49 kr  55 kr
SPARA 38%

Malaga Glitter - World of Yarn

Medium96% Akryl, 4% Metallisk Polyester

37 kr  60 kr

Baby Twinkle - YarnArt

Light95% Akryl, 5% Metallisk Polyester

59 kr
SPARA 24%

Baby Snuggle Print - Hobbii

Super Bulky100% Polyester

57 kr  75 kr
Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn