Alpaca garn

Om du vill ha det mjukaste och finaste garnet som finns, så är Alpackagarnet något för dig. Det kommer från alpackor som till största del påminner om lamor. Dock är alpackans päls en aning tjockare och särskilt underpälsen är enormt attraktiv inom garnindustrin. Alpacka är något alldeles speciellt eftersom det är enormt mjukt, lätt och 100 % klifritt. En av de bästa egenskaperna är att alpacka är helt fritt från kemikalier, vilket betyder att det är fullständigt obehandlat. Det är alltså endast tvättat och passar därmed riktigt bra som ett allergivänligt garn.

Alpackagarnets många egenskaper

Alpackagarn är utan tvivel ett kvalitetsgarn av allra högra klass. Det är bekvämt, glansigt och helt naturligt. Därför är det också riktigt bra att använda för att sticka eller virka kläder som koftor, blusar och tröjor eller vantar, mössor och halsdukar, just för att det är varmt men samtidigt kan reglerar värmen så att man inte svettas. Dock kan det också användas för att göra sommarkläder då alpackagarnet anspelar på hur alpackan lever och därmed är temperaturreglerande. Detta är en fantastisk egenskap som ger dig oanade möjligheter. Det är lite olika huruvida man tycker om att arbeta med alpackagarn eller inte. Några kan möjligtvis tycka att det är lite för svårt att arbeta med eftersom det inte är så formfast och därmed kan tappa formen en aning. Detta problem löses dock ofta genom att man blandar det med fårull så att det inte mister sin fasthet. Fårull har dock en tendens att klia mer än alpackaull gör, så detta ska man såklart vara uppmärksam på innan man använder sig av det.

Bra till vardags

Det finns inga tvivel om att alpackagarnets mångsidighet ger dig möjlighet att skapa otroligt många olika saker inom både virkning och stickning oavsett vilken årstid vi befinner oss i. Vårt stora urval av olika slags alpackagarn gör det även enkelt för dig att skapa precis det du har lust med. Hos oss finner du nämligen hela 11 olika slags alpackagarn som gör det möjligt att kasta sig ut i många olika projekt till både vinter och sommar, barn och vuxna. Om du har i tankarna att du gärna vill virka eller sticka en fin sommarblus, så kan du med fördel välja något av de mer lätta och luftiga alpackagarnen som exempelvis Drops Air, som lämpar sig otroligt bra för just detta. Om du däremot vill igång med ett vinterprojekt så kan du välja något tjockare alpackagarn som till exempel Mayflower Sky som är mycket lämpligt till både tröjor, ponchos och halsdukar.

Beställ alpackagarn online – snabbt och enkelt

Hos oss på Hobbii.se vill vi vara några av de bästa och snabbaste inom leverering av alpackagarn och garntillbehör. Därför får du alltid dina varor senast tre vardagar efter att du har beställt dem online. Vi sätter nämligen stor ära vid att hålla en hög standard på vår kundservice och du kan alltid ringa till oss om du har några frågor angående våra produkter. Du har alltid full returrätt på varor beställda via vår webshop.

Kontakta Hobbii.se

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående vårt alpackagarn eller behöver hjälp med att beställa. Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär, så svarar vi så snabbt som möjligt. Du kan också ringa till oss på telefonnr. 08-525 03888 eller maila till kundservice@hobbii.se. Vi ser fram emot att välkomna dig som kund hos oss.
Air Garn

Air

70% Alpaca, 23% Polyamid, 7% Ull

54 kr

Alpaca Garn

Alpaca

100% Alpaca

Från 38 kr

Alpaca Bouclé Garn

Alpaca Bouclé

80% Alpaca, 15% Ull, 5% Polyamid

39 kr

SPARA
32%
Alpakka Garn Garn

Alpakka Garn

100% alpacka

25 kr  37 kr

Andes Garn

Andes

65% Ull, 35% Alpaca

52 kr

BabyAlpaca Silk Garn

BabyAlpaca Silk

70% Alpaca, 30% Silke

56 kr

Brushed Alpaca Silk Garn

Brushed Alpaca Silk

77% Alpaca, 23% Silke

31 kr

Flora Alpaca garn

Flora

65% ull och 35% alpaca

26 kr

Lace Garn

Lace

70% Alpaca, 30% Silke

62 kr

Lima Garn

Lima

65% Ull, 35% Alpaca

27 kr

Melody Garn

Melody

71% Alpaca, 25% Ull, 4% Polyamid

52 kr

Merino Yak Alpaca garn

Merino Yak

70% Merinoull, 15% Alpaca, 15% Yak

69 kr

Nepal Garn

Nepal

65% Ull, 35% Alpaca

27 kr

Drops Puna

Puna

100% Alpaca

Från 35 kr

Puno Garn
Mängdrabatt Från 90 kr

Puno

68% babyalpacka, 10% merinoull, 22% polyamid

98 kr

SPARA
18%
Sky Garn

Sky

 41% Alpacka, 41% Ull, 18% Nylon 

46 kr  56 kr

SPARA
18%
Sky Light Garn

Sky Light

41% Ull, 41% Alpacka,18% Nylon

46 kr  56 kr

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn