Oavsett om du stickar eller virkar, har du säkert varit i en situation var du inte var heeelt färdig med ett projekt, men du skulle bara prova ett nytt garn eller testa ett nytt mönster. Jag är i alla fall mycket bekant med problematiken! I handarbetarnas värd betyder UFO inte unidentified flying object – utan unfinished objects. Det har därför ingenting med flygande tallrikar eller gröna män att göra. Det är helt enkelt alla de arbeten som vi har lämnat i botten på garnkorgen, för att istället prova något nytt och spännande, och med tiden bara glömt bort det!

Jag har precis lagt en söndag på att sortera mitt garn, som ligger spritt i fem mindre lådor och två stora korgar. I botten på den ena korgen hittade jag en ofärdig vattenmelonsplånbok, några halva bokmärken, en halv ananaskudde OCH två påbörjade filtar. Filtarna visste jag att de låg där, men plånboken, bokmärkena och ananaskudden hade jag helt glömt bort! Jag är säker på att, om du också jobbar på flera projekt åt gången, du kan känna igen dig i min situation – eller det hoppas jag i alla fall.

Jag vill väldigt gärna minska antalet av mina UFO:n!

 Jag har därför försökt skapa mig en liten överblick med tre enkla metoder. I hopp om att det kan rädda andra från de ohanterbara UFO:n, vill jag dela med mig av mitt system till dig. Om du har andra bra sätt för att hålla koll på projekten, så dela gärna dem med mig!


1. Skriv upp det på ett ställe var du ser det

Är du igång med många projekt och är det svårt att hålla en bra överblick? Så skriv upp dem alla så att du inte glömmer några 📝 Det viktiga är att du skriver upp projekten på ett ställe som du som regel ser. Jag har experimenterat med att skriva upp det på datorn och som noteringar på min telefon, men det glömde jag snabbt igen. Så nu skriver jag det alltid på en liten tavla som jag har gjort genom att måla en målarduk med tavelfärg – se bild 👇

Här skriver jag med krita så att jag bara kan torka bort när ett projekt (äntligen) har blivit färdigt. Jag har tavlan vid sidan av mina garnkorgar och bredvid de många projekten, men du kan sätta/hänga den precis där det passar dig.

2. Ge projekten en deadline

En annan bra sak är också att ge varje projekt en tidpunkt på när det ska vara färdigt och på det sättet kan du se till att det blir färdigt istället för att det plötsligt transformeras till ett UFO. På bilden av tavlan har jag på höger sida skrivit deadlines för projekten som är till julklappar – idag är det den 14:de december, så jag har bråttom!

3. Tillåt endast ett bestämt antal projekt åt gången

Du kan också jobba på att endast ha ett bestämt antal projekt åt gången. Om du arbetar med 3 projekt, får du alltså först tillåta dig själva att börja på något nytt när du har gjort färdigt ett av projekten. Det vet jag funkar för många och jag tror också att det är något som jag ska prova en dag, när min hög av UFO:n har minskats lite. 

Utöver alla de UFO:n som jag hittade i botten på korgen, har jag en massa saker på nålen nu för tiden, så det tar tyvärr lite tid innan jag är färdig, men jag har redan nått framgång med att skriva upp det och ge var och ett av mina projekt en deadline. Det hoppas jag att du också kommer få! Om du är en av de lyckliga, som antingen njuter av dina UFO:n eller helt enkelt gör färdigt dina projekt innan du börjar på något nytt, så får du väldigt gärna dela med dig av din visdom till mig här i kommentarsfältet. Jag är överbevisad om att vi är flera som kommer få glädje av det 👽 tack på förhand!

Jag önskar dig lycka till med alla dina UFO:n ♥

Vänlig hälsning
Josefine, Hobbii

SPARA 24%

Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Bomull

13 kr  17 kr