Nu börjar kylan märkas på allvar.

Jag sökte runt lite i våra mönster och varma garner och blev förälskad i en mängd av dem.

Det slutade med att jag valde att fokusera på akryl, då jag själv i många år varit lite återhållsam med att använda akryl till annat än mina ”provlappar” eller till att testa nya tekniker, men efter att jag föll pladask för Hurricane, var jag tvungen att prova Lollipop, Lollipop Melange och Hobbii Tivoli. Och jag är inte sämre än att jag kan ändra mig, det finns fantastiskt härligt akrylgarn.

 

Hurricane – Föll pladask...

För de vackra färgvarianter som Hurricane finns i. De 12 fantastiska print-kombinationerna ger ett hav av möjligheter för helt unika kreationer.

Jag har hittat det här super läckra mönstret på en Granny Halsduk, som verkligen gör detta vackra garn rättvisa. Andra förslag på saker man kan göra med Hurricane, kan vara mjuka gosiga filtar till både barn och vuxna. Med de 12 olika print-färgerna finns det verkligen möjligheter för att vara kreativ.

Hurricane är 100% HB Akryl, kan tvättas 40 grader och torkar snabbt.

 

HB-AKRYL? – vad menas med det? -

High Bulk Akryl: Det är en speciell produktionsprocess som ger ett extra lätt och fylligt garn, som dessutom är praktisk och enkelt att tvätta.

Lollipop Melange

Blandningen av ull och akryl ger en härlig mjuk känsla mot huden och håller dig varm när dagarna är kalla.

Oavsett om du stickar eller virkar med Lollipop Melange, ger de långa mjuka färgskiftningarna i garnet ett unikt och nyanserat färgspel. Det är också möjligt att kombinera flera färgnyanser.

Färgerna i Lollipop Melange är mer dämpade, vilket kan ge ett vackert motspel till det ”vanliga” Lollipop, som har skarpare färgnyanser, men är i samma behagliga kvalitet.

Lollipop Melange är ett mjukt garn med härliga, melerade färgskiftningar som vecklar ut sig i vackra ränder. Garnet består av 30% ull och 70% HB akryl


Två härliga mönster med Lollipop Melange.

Om du (precis som jag) gärna vill ha det varmt och gott om halsen nu i vinter, så har jag hittat två snabba mönster med Lollipop Melange

Halsduken som kommer att hålla dig varm eller denna läckra virkade tubhalsduk

Båda mönstren ger garnet ett vackert färgspel hela vägen igenom och de är härligt enkla att göra.

Vill du hellre sticka och gillar några av de 21 fräscha Lollipop färgerna, då är här ett mönster på en sjal som värmer skönt om axlar och hals.

- Psst.... både Lollipop och Lollipop Melange kan kan användas till dessa mönster -

Jag har till exempel själv precis köpt detta set med stickor  för att sticka sjalen: - och de är så enkla och sköna att använda – dem kan jag verkligen rekommendera.

Hobbii Tivoli

100% HB Akryl

https://drive.google.com/open?id=0B_41UaY6bcywbk9fV0dJNzQzcGc

Hobbii Tivoli finns i en rad vackra färger - 43 olika – så här är det bara din fantasi, som sätter gränser för kombinationer, motiv och mönster. Detta garn är också i HB kvalitet och finns också i en print utgåva. Jag har själv börjat med denna sköna filt i Tivoli,  men garnet passar också till mössor, halsdukar eller pulsvärmare eller just det som du får lust till att göra med detta mjuka  akryl garn.

Jag är positivt överraskad över hur HÄRLIGT garnet är. Det är skönt att arbeta med och så snyggt resultatet har blivit. Jag kan absolut rekommendera er att använda ert Tivoli garn och jag ska helt klart köpa det till fler projekt :0). Det är mjukt och har så vackra färger. Jag kommer att rekommendera det till andra.
Lone A

Jag hoppas att detta gav er lite inspiration. Min egen son anser i alla fall att den sibiriska kylan kan förlama landet totalt, men han kommer ändå att kunna hålla sig varm.

Lycka till med era projekt.

Vänlig hälsningar

Achena – Hobbii.se