När jag surfar runt på sociala medier i min eviga jagt på inspiration till nya virkprojekt, har jag lagt märke till framförallt två färgteman som går igenom överallt. Både på Facebook, Instagram och Pinterest! Här kan man se två slags virkare. De som använder de fina, lite mer neutrala, pastell- och gråa nyanserna samt de som virkar i hetsiga pangfärger fyllda av energi och här-kommer-jag! 🎉

Är jag ett fan av färger eller färgskraj?

Det gav mig lust att ta fram alla mina färdiga projekt och se vilken färgtyp jag är. Vad präglas mina virkprojekt av? Är jag rädd för färger, låt oss kalla det minimalistisk 😉, eller är jag en ”här-kommer-jag”-typ med fart i färgerna? Jag ville alltså undersöka det! Så jag tog snabbt fram alla mina färdiga disktrasor, handdukar och grytlappar samtidigt som hela min korg av UFO’s vändes uppochner! Här är ett urplock av mina kreationer – och visst är det tydligt vilka färger jag gillar bäst 💕

Vilka färger föredrar du?

Lägger du märke till vilka färger som du gillar bäst att sticka eller virka med? Finns det färdiga projekt i ditt hem som alla är i samma nyans? Det är jag helt säker på att de flesta känner till, inklusive jag själv. Men visste du att varje färg faktiskt betyder något? Jag är själv lite skeptisk kring färgsymbolik, men om man upptäcker att man lutar åt att upprepande köpa garn i stark lila eller skrikande grön, kunde det ju vara kul att veta vad de färgerna betyder. Kanske kan du känna igen färgernas egenskaper i dig själv?

En snabb goggle-sökning visar mig att min absoluta go-to-färg: rosa, betyder fantasifull, drömmande och lite orealistisk. Det beskriver min virkstil helt perfekt! Den är alltid fantasifull till att börja med... Jag har många fina föreställningar och drömmar om vad jag kan göra med garn och nål, men det är inte alltid att det faktiskt kan göras. Antingen saknar jag förmågan eller helt enkelt tiden. Det där med tiden är jag säker på att vi är många som kämpar med.

Även om jag ofta virkar i rosa, köper jag otroligt mycket garn i olika nyanser av grönt. Grönt är ju hoppets färg, så kanske betyder det att jag snart får bukt med alla mina UFO’s? Det skulle i alla fall vara skönt!

Om du också sitter på många UFO’s, så läs blogginlägget om UFO’s här – och få tips och råd för att göra färdigt projekten 👽
 

Lugn eller hetsig?

Är du mest för lugna och neutrala färger eller de lite mer vilda, som starkt oranget och neongrönt? Eller väljer du färger efter projekt? Det kan vara en bra idé att utmana sina färgpreferenser genom att sticka eller virka till familj och vänner, då man inte alltid kan bestämma färgvalet själv. Kanske kunde du inte drömma om att sticka en orange kofta eller virka starkt blå och lila disktrasor – men prova ändå! Kanske öppnar sig en helt ny färgvärld för dig! 😄

Det är också väldigt trevligt att kunna variera lite och prova något nytt då och då. Ofta kan valet av en färg leda till ett helt annat projekt än det du först hade räknat med.

Väljer du endast färger utifrån dina favoritfärger, årstid eller det som passar in i ditt hem? Lägg gärna in en kommentar i fältet nedan och berätta om dina färgupplevelser

❤️💛💚💙💜🖤💖


Vänlig hälsning
Josefine, Hobbii


Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Bomull

17 kr
SPARA 10%

Rainbow Cotton 8/4 Print - Hobbii

100% Bomull

19 kr  21 kr