Har du också varit med om, att garn poppar upp på de mest konstiga ställen i hemmet, eller att kallsvetten bryter ut över en tappad maska? Pricka av på listan i blogginlägget här, och se om du också är en äkta stick-älskar.
56, 57, 58... Fingrarna glider fram, och garnet korsar sig växelvis snyggt in över stickan. Från ena hörnet i rummet hörs det mumlande: “Älskling?... äääälskling?”. Ljudet tränger inte igenom förrän ett stort ”ÄLSKLING?!” Ringer i öronen. “ÅÅÅH! NU FÖRSTÖR DU DET!”, snäser det tillbaka mot hörnet: “Nu vet jag ju inte hur långt jag har kommit!”


 Psst... köp denna varvräknare, så du inte blir förvirrad


Som stickare har du säkert provat att bli upprörd över något liknande. De som inte känner till det där med stickning, förstår dig nog inte riktigt. Jag kan dock skriva under på, att jag personligen både haft raserianfall, men också varit i extas över mina ullangripna kreationer.


Och ja, det slutar oftast med en ursäkt över mina tillkortakommanden. Men hallå! Det är ju faktiskt mina garnbebisar, vi talar om.


Om du har det precis som jag, så kan du garanterat nicka igenkännande till listan här under. För du vet, att du älskar att sticka, när:


1. Du alltid har en rundsticka och ett garnnystan med i väskan... alltså bara för säkerhets skull


2. Multitasking når helt nya höjder. Om du kan jonglera vin, stickgrejor och chips samtidigt som du tittar på 'Klassfesten'? Lätt som en plätt! 


3. Du kallsvettas, om maskan är tappad flera rader ner i den body på sticka 3, som du ska hinna göra färdig till familjens minsta underverk, innan söndag.


4. Nej, stopp! Din partner skal absolut inte lyfta upp och flytta på de fyra nystanen garn. Var är mina maskstoppare, innan krisen inträffar!?


5. När du har tre olika projekt på gång samtidigt. Det är ju så tråkigt med bara ett enda.


6. Aj! Kramp i fingrarna och nacken! Undrar om det inte går att Google sig till några bra övningar?


7. Dina väninnor eller barn säger: ”Men, ååå så snygg” och har börjat ställa sig i kö för dina kreationer. Du är lika delar smickrad, och har ångest över, hur du ska hinna med att sticka fem tröjor innan kylan biter i för allvar!


8. Du säger: ”Du ska bara börja sticka, om du är stressad!”. Du har blivit självutnämnd expert, som kurerar allvärldens skavanker med din stick-magi. Det blir kanske inte lika väl mottaget av alla, men stickning ÄR faktiskt avslappnande.


9. Nej, nej, nej! Var kom den knutan ifrån?


LÄS OCKSÅ: Så bekämpar du knutor i garnet

 

10. Du undrar över, hur det plötsligt har dykt upp en maska för mycket?? Du försöker självklart att fuska genom att sticka ihop två maskor. Det är det väl ändå ingen som ser!


11. Du tycker att ’v’ och 'm' är helt legitimt att använda utan några efterföljande bokstäver.


12. Du tar emot garnpaket, som var du ett barn på julafton.


13. Du blir frustrerad över, att garnet inte räcker till de sista fyra maskomslagen. Puh!


14. Det, oavsett var du befinner dig, låter som ett febrigt knastrande. Och nej, det är inte en brasa, utan dina stickor som håller på att bryta upp i lågor.


15. Du vet, att det faktiskt inte är JÄTTE skillnad på ‘rosa’ och ‘gammelrosa’!


16. Det slutar med att du nästan kan mönstret utantill.


17. Din önskelista består av lika delar set med stickor och maskmarkörer. Din familj och vänner tycker att det låter rätt tråkigt. Men nej!


18. Dina presenter till familj och vänner nästan uteslutande består av dina hemstickade kreationer. Det är faktiskt en rätt så unik gåva!  


19. Du hittar en kluns garn på toaletten, nere i dina strumpor och under soffkuddarna... Hur hamnade det där?? 


Skriv gärna, och lägg till fler punkter i kommentarsfältet här under!