Text av Madeline från @ofbooksandhooks

Har du någonsin tittat efter garn till ett speciellt projekt men blev istället helt uppslukad av alla de roliga garnerna? Du vet säkert vad jag menar. Alla de roliga garnerna som du inbillar dig är opraktiskt och jobbigt att arbeta med. Men jag lovar dig, det är VÄRT besväret! 

Hobbii Ribbon 

Innehåll: 100% Bomull

Hobbii Ribbon ett allsidigt garn som är kul i sig själv om du frågar mig. Jag älskar att ha massor av garn i lager som hjälper mig hitta på nya projekt, mönster och presenter. Hobbii Ribbon är perfekt till nya projekt då textilgarn funkar bra till nästan allt.

Vilka mönster passar till detta garn?

Inte för att skryta, men mitt easy crochet sun hat mönster är bokstavligen gjord för detta garnet! Solhatten är perfekt till stranden och tål till och med vatten! Dessutom ser textilgarnets struktur till att den håller formen, du kan lätt slänga ner den i väskan utan att behöva oroa dig. Hatten hoppar på plats igen när du tar upp den.


Hobbii Baby Snuggle Print

Garngrupp: 6, Super Bulky

Innehåll: 100% Polyester

Du känner kanske redan på dig att temat är tjocka garner – de är nämligen bra när det ska vara riktigt kul. Det står jag helt bakom. Hobbii Baby Snuggle Print lyfter upp det på en annan nivå då det inte bara är tjockt och skönt men också oerhört mjukt. Men hur kommer det sig att det bara är bebisar som ska ha alla de mjuka goa garnerna? Jag kommer göra en mysig filt till MIG SJÄLV utav detta garnet.

Vilka mönster passar till detta garn?

Hobbii Baby Snuggle Print är såklart underbart till en filt men för alla åldrar, inte bara bebisar! Vem tycker inte om att gosa med en mysig filt? Du kan även göra härliga nallar av garnet, sköna gosedjur till dina barn eller kanske att ge bort i present.


Hobbii Bungee Mini

Garngrupp: 6, Super Bulky

Innehåll: 42% Bomull | 58% Polyester

Då jag upptäckte detta garnet blev jag helt tokig i det. Det är liksom bara ett av de där garnvarianterna som man ser och bara MÅSTE klämma och känna! För en garnpysslare är detta ett drömgarn. Man kan så mycket med detta garnet och med tjockleken flyger projekten bara iväg. Det är så himla kul och tillfredsställande. Ett riktigt vinnargarn.

Vilka mönster passar till detta garn?

Hobbii Bungee Mini är ett drömgarn när det gäller heminredningsprojekt. Hitta ett snyggt mönster och gör ett kuddfodral som tex. denna Bungee Rib Kudde (här hittar du allt du behöver till kudden på ett ställe!). Eller mitt absoluta favoritmönster med tjockt garn: staplade virkkorgar. Det tjocka garnet funkar riktigt bra när du vill göra korgar, perfekt till en skål med nystan eller en garnkorg (till garn, av garn).


Hobbii Dolce Sock Wool

Garngrupp: 1, Super Fine

Innehåll: 75% Superwash Ull | 25% Polyamid

Ibland tröttnar jag bara på vanliga ränder. Missuppfatta mig inte, såklart är det skönt att ha strumpgarn som bildar ränder helt av sig själv. Men ibland är man ju bara på humör att göra något...extra? Till det finns min vän Dolce. Prickar ovanpå härliga färgskiftningar gör det fantastiskt kul att jobba med.

Vilka mönster passar till detta garn?

Det är såklart ett skönt strumpgarn. Men strumpgarn kan faktiskt användas för så mycket annat än strumpor. Garntjockleken passar bra till plagg som ska falla som en sjal och ullen håller dig varm under den kalla årstiden.


Hobbii Fandango

Garngrupp: 4, Medium

Innehåll: 60% Superwash Merino Ull | 40% Polyamid

Om inte de här färgerna fångade din uppmärksamhet behöver du nog snart beställa tid hos en ögonläkare. Egentligen är jag ingen fan av regnbågar men av någon konstig anledning är jag helt tokig i detta garnet. Färgerna kommer fram så himla fint under tiden man jobbar med detta garnet och det nästan strålar. Det ger mig massor av kreativ energi och jag kan inte få nog.

Vilka mönster passar till detta garn?

En bättre fråga är faktiskt vilka mönster som inte passar till detta garnet. Ärligt talat kan jag inte komma på något. Hobbii Fandango utstrålar glädje och är så varmt och mysigt, perfekt till vinterplagg och sprider färg på gråa dagar. Garnet passar även bra till en färgrik poncho, det är just det jag ska använda garnet till.


Hobbii Diablo

Garngrupp: 0, Lace

Innehåll: 30% Mohair | 30% Nylon | 40% Akryl

Du behöver inte heta Beyoncé för att kunna se en halo på det här garnet. Och precis som låten Queen Bey, kan Hobbii Diablo strö lite lyx över vilken situation som helst. Det fina lace garnet längtar efter att bli sett ihop med annat garn och att bli förvandlat till något mjukt och förfinat. Jag är helt tokig i struktur, det har du nog redan upptäckt?

Vilka mönster passar till detta garn?

Garnet är perfekt till alla typ av plagg. Hitta ditt favoritmönster, bifoga lite mohair och du kommer få ett vackert resultat. Garnet gör alla projekt lite gosigt fluffiga.


Go Homemade Fur Lux

Garngrupp: 4, Medium

Innehåll: 100% Polyester

Polyester-pälsgarnet är ett sant nöje att arbeta med. Sidenmjukt och gosigt, ett garn perfekt för annorlunda projekt med det där lilla extra i ditt pysselliv. Jag tycker om att garnets yta gör det både skönt att jobba med och med ett mjukt och skönt resultat. Observera att det kanske inte just är det lättaste garnet att jobba med men ingen panik! Det finns faktisk en riktigt bra artikel om hur man jobbar med pälsgarn här på Hobbii bloggen. Den kommer rädda din dag!

Vilka mönster passar till detta garn?

Du kommer aldrig frysa om öronen igen efter du har träffat det här garnet. Gör en lyxig sjal eller trolla fram ett snyggt pannband. Du kan även använda garnet till att fodra ditt favoritmönster med om du vill göra plagget ännu varmare!


Go Homemade Couture

Garngrupp: 2, Fine

Innehåll: 100% Akryl

Drömmer du ibland om allt det man kan göra med ett riktigt prydnadsgarn? Trenden är ju lite minimalistisk för tiden och det tycker jag också om…men jag bara älskar alla de roliga knäppa garner som finns! Garner som får dig att le. Couture är verkligen ett sådant garn med lite nostalgi över sig, egentligen är det nog på grund av mönstret som just detta garnet är väldigt populärt till.

Vilka mönster passar till detta garn?

Känner du inte bara på dig att du kommer skapa en jättegullig nalle av detta garnet? Garnet är perfekt för alla sorts nallar! Tål tvättmaskin, perfekt för all barnvänliga projekt.


Go Handmade Bohème Velvet

Garngrupp: 1, Super Fine

Innehåll: 100% Polyester

Sammetsgarn är häftigt. Inte nog med att det är sammetsmjukt såklart men det kan även användas för massor olika projekt, stora som små. Sammetsgarnet finns till och med i helt oemotståndliga färger. Och färgen är ju halva nöjet när man skapar något eller hur? Okej, kanske inte just halva nöjet men en stor del av det!

Vilka mönster passar till detta garn?

Håll dig till det klassiska och gör en scarf, en hatt eller en tubhalsduk. Eller spica upp det lite med en snabb och lättgjord scrunchie! Om inte det räcker kan du även använda det tunna sammetsgarnet till korta toppar och andra sköna plagg.


Dela gärna med dig av dina egna projekt där du har använt eller kommer att använda dessa garner! Vi ser fram emot att få höra allt om dina spännande projekt.


Madeline från @ofbooksandhooks är en riktig pysslare som älskar att kombinera sina två helt stora passioner: virkning och böcker! Kolla in hennes senaste arbete på hennes Instagram-profil, och hitta även gratis mönster på hennes hemsida


 

Diablo - Hobbii

40% Akryl, 30% Mohair, 30% Polyamid

55 kr
SPARA 10%

Couture - Go Handmade

100% Akryl

44 kr  49 kr
SPARA 45%

Ribbon - Hobbii

100% Bomull

65 kr  118 kr