Författat av Madeline från @ofbooksandhooks

En mysig vinter är skön, men vi garnälskare vet ju att garn är ett 365 dagars beroende. Vi kan bara inte lägga ifrån oss det eller hur?

Denna sommaren, när du alltså inte desperat försöker ligga i framkant med julklapparna, vill du kanske gärna börja på ett lite kyligare projekt, eller kanske två? Även om det bara är en ursäkt för att få lov att använda några av de härliga sommarfibrer som Hobbii erbjuder! 

Under förra sommaren pratade vi om de bästa fibrer för varmare väder. Låt oss prata om vilka garner du kommer vilja lägga ner i korgen NU, till några roliga projekt under sommaren.

Hobbii Rainbow Cotton


☀️ Varför är detta garnet så fantastiskt till sommarprojekt?

Man går aldrig helt fel med bomull under sommaren. Bomull är lätt och luftigt och ger bara den där sommarkänslan. Som tur är har Hobbii ett stort urval av olika tjocklekar och färger – perfekt för alla sommarprojekt.  

Virkprojekt du kan testa med Rainbow Cotton:

🧶 Estelle Väskan - om du inte redan har testat flerfärgsvirkning/tapestry crochet kommer du älska det! Och detta är en perfekt ursäkt för att komma igång. Perfekt till semestern du har väntat på eller efter en skön dag på stranden!  

🧶 Havbrise Väskan - Vem har sagt att man inte kan ha mer än en väska? En till snacks och en till garn, såklart. 


🧶 Pyttesmå Baby Booties - denna design kom till världen då en mamma kontaktade mig angående några specialstrumpor till hennes för tidigt födda lilla son. Hans fotled var för små till att hålla uppe strumporna! Jag designade dessa strumpor med ett knytband för att hjälpa henne med att lösa problemet! Detta är ett snabbvirkat projekt och en fantastisk present till en liten nyfödd.

Hobbii Ribbon


☀️ Varför är detta garnet så fantastiskt till sommarprojekt?

Hobbii Ribbon är en av mina absoluta favoriter att arbeta med. Garnet har en vacker yta och gör att man får den där proffsiga känslan. Det är tillverkat av 100% bomull så både kläder och tillbehör av detta garn blir andbart och ser till att du inte blir överupphettad här i värmen.  

Virkprojekt du kan testa med Ribbon:


🧶 Fun in the Sun hatten - fräck reklam! Jag älskar denna solhatt, designad till alla virkentusiaster – även nybörjare. Den är perfekt är att virka på en varm sommardag för när den är färdigvirkad är det bara att ta på sig den och fortsätta med nästa projekt. 

🧶  Kawaii Enhörning Korg - de här korgarna är inte bara en gullig present men även fantastiska att visa upp sina produkter i på en marknad. Lägg ner ett par produkter och visa dina kunder hur snygg en korg kan vara ¨när den är fylld med alla möjliga läckerier! 

🧶 Rund Golvmatta - eftersom den är tillverkad av bomull är den lätt att tvätta! Piffa upp din heminredning med unika produkter som med säkerhet kommer att väcka uppmärksamhet och komplimanger!

Hobbii Rainbow Bamboo


☀️ Varför är detta garnet så fantastiskt till sommarprojekt?

Har du testat bambu än? Om inte skulle jag kila iväg (metaforsikt sett) till Hobbii med en gång och köpa det med en gång. Detta bambu/bomullsmix är helt perfekt under sommaren. Det hjälper dig med att bevara en behaglig temperatur i de varmaste månaderna och vilket fall det har...Vilket FALL!!! Så vackert, varenda gång! 

Projekter du kan testa med Rainbow Bamboo:

🧶 Lux Bamboo Babyfilt - sköna fibrer till en liten sommarbebis som ska skyddas mot solen och inte bli för varm! Hitta fram dina virknålar och sätt igång med detta mönster – speciellt om du snart ska på barndop. 

🧶 Cutie Napphållare - virkning är en mångsidig syssla, alltid bra att använda ett mångsidigt mix av fibrer. Dessa gulliga napphållare är snabbvirkade och perfekta till dig själv, en vän eller kanske på en sommarmarknad!

🧶 Elin Topp - ropar på alla stickentusiaster! Detta garn ger ett perfekt fall. Vill du gärna sticka sommartoppar är detta mönster snyggt, modernt och roligt. 

Hobbii Baby Cotton


☀️ Varför är detta garnet så fantastiskt till sommarprojekt?

Detta garn är som smör! Helt jämn och mjuk yta har det. Jag tittar på det och föreställer mig strax små hängslebyxor och häftiga sommarväskor. Du går aldrig fel med ekologiskt bomullsgarn eller hur? Medium tjocklek som är ideell om du virkar eller stickar projekt som gärna får vara lite tjockare än vanligt eller om det bara ska gå snabbt. Jag kan tänka på många fler mönster med detta garn! 

Projekter du kan testa med detta garn:


Visste du att Baby Cotton finns i både medium och normal tjocklek? Därför kan det också användas till massor av olika mönster! Se till att kolla garnets tjocklek bara innan du väljer vilket mönster du vill testa.  

🧶 Boho For Everyone Väskan (Baby Cotton Midi) - min inte så populära mening är att Boho-stilen....inte är så häftig. Men sen designade jag denna väskan för att även Boho-hatande personer som mig själv skulle tycka om trenden! Den är enkel, har några boho detaljer men är inte så överdriven som andra väskor, en perfekt kompromiss.  

🧶 Anya Sommartopp (Baby Cotton Organic) – vem har sagt att stickade kläder endast duger på vintern? En bomullstopp är en perfekt topp som du kan ha på dig under hela sommaren.  

🧶 Grytlappar i Våffelmönster (Baby Cotton Midi) – om du verkligen vill ligga i framkant med jullklapparna kan du testa disktrasor och grytlappar, snabba projekt med en snygg yta. 

Hobbii Twister Summer


☀️ Varför är detta garnet så fantastiskt till sommarprojekt?

Garn som skapar sina egna ränder är roligt, speciellt om du gärna vill ha lite extra färg på ditt projekt men inte orkar släpa runt på en massa olika nystan. Detta blandgarn av akryl och bomull är bra under sommaren och färgskiftningarna i limited edition varianten är ideell att dra upp ur väskan när du sitter i en park eller väntar på en kompis. Inga svårigheter, bara kul!  

Projekter du kan testa med Twister Summer:

🧶 Yukon Scrunchie - har du någonsin sett Chihiro och häxorna? Om du har sett den vet du att det finns en scen, där Chihiros’ vänner spinner och stickar ett hårband som ett symbol för deras kärlek till henne. Det är det enda jag tänker på när jag gör en scrunchie. Det är magiskt!  

🧶 Summerday Sjal - Jeg har nyligen börjat uppskatta en bra sjal, speciellt på varma dagar när solen skiner och temperaturen faller så snart solen gömmer sig bakom ett moln! Perfekt i strandväskan eller att ge bort i present till en vän.  

🧶 Summer Garden Klänning - du läste rätt — en klänning! Med detta garns variation behöver du inte göra något som helst för att uppnå en underbar och jämn övergång. Det är bara att virka loss och du kommer att få en vacker klänning till en skön middag eller en dag på stranden (eller en middag PÅ stranden!!). 

BC Garn Lino


☀️ Varför är detta garnet så fantastiskt till sommarprojekt?

Lin är ett skönt material att ha på sig under sommaren och det blir mer och mer populärt i modevärlden. Linprojekt är inte bara snyggt på avstånd men har också den där semester-foto-känslan över sig. Älskar du textur kommer du få en fantastisk upplevelse med Lino garnet. Du kan även sätta ihop det med andra garnfibrer (kanske ett läckert och härligt mjukt blandgarn av bomull/bambu för en perfekt kombination! 

Projekter du kan testa med Lino:

🧶 Elz Halsduk - fina garngrupper som detta ber nästan om att bli till ett hålmönster. Denna halsduk blir du inte besviken över och kan dressas upp eller ner som du vill. Perfekt till semestern där dina accessories behöver vara lite mer mångsidiga än vanligt. 

🧶 Poppy Barnkofta - även om denna koftan behöver bomullsgarn kan du hur bra som helst ersätta det med Lino garnet för lite extra textur till ett redan mycket vackert stickmönster. 

Oavsett vädret hittar du alltid ett härligt projekt att kasta dig över. Speciellt om du har ett garnberoende som jag! Dessa garner är bäst i varmare väder men i verkligheten kan du ju använda vilket garn som helst. I sista ändan handlar det ju om att du tycker om vad du gör. Bonuspoäng om det är mjukt och silkeslent! 

Vill du gärna testa ett av dessa mönster, kontakta mig i så fall gärna genom att tagga mig på Instagram @ofbooksandhooks, och glöm inte att även tagga @hobbii.se! Vi ser fram emot att se att vad du hittar på under denna sommaren! Mycket nöje!

_____


Madeline från @ofbooksandhooks är en riktig hantverksdesigner som älskar att förena sina två passioner: virkning och böcker! Hitta hennes senaste arbeten på hennes Instagram profil och hitat hennes mönster på Etsy