Du har nog både sett och hört om det vackra megagarnet, som den senaste tiden har blivit så populärt – och det med god anledning. Megagarnet kan användas till så många olika DIY inredningsprojekt och det går både enkelt och snabbt. Du kan använda både Chuncky Garn och Knitting Noodles då alla typerna är perfekta för denna slags projekt. 

Nedan ger jag mina förslag på vilka projekt som du enkelt kan göra med stora, mjuka, tjocka och varma megagarn – oavsett om du vill armsticka, sticka med stora stickor eller virka med stora virknålar. 


Armsticka dina egna filtar och överkast till sängen eller soffan 

En filt gjord av megagarn är superenkelt och inte minst riktigt snyggt. Det ger ett snyggt utseende till sovrummet eller vardagsrummet och man får verkligen lust att bara krypa in i den. Utöver detta är det inte heller särskilt tidskrävande. Jag menar iallafall på, att man kan göra det på en kväll eller två beroende på hur mycket tid man har till förfogande – och vips, så har man alltså gjort sitt eget sängöverkast.

Virka en korg till hunden eller katten 

Varför inte dela glädjen av detta härliga garn med dem du gillar allra mest? Våra husdjur såklart. Om du har en katt eller en hund som bara älskar att borra in sig i varma och mjuka korgar, så ska du med all säkerhet göra en sådan till din bästa päls-vän. 

Jag har fått höra att man endast behöver använda en rulle Mega Chuncky Garn á 1000 gram till en liten kattkorg, så går det så snabbt att göra. Du hittar ett superenkelt mönster från Mayflower här, som görs på nolltid.

Om du däremot hellre vill göra en hundkorg, så har Mayflower också ordnat ett mönster för detta – se det här. Oavsett vad, så är jag säker på att din hund eller katt kommer älska dig för att ha tagit hand om dem lite extra med en hemmagjord korg. 

          

Armstickade mattor

Nästa sak jag vill rekommendera dig att göra är en matta. Det kan skapas många olika mönster när det kommer till mattor – den kan både vara fyrkantig, rund, stjärnformad, vågformad eller sexkantig – det är nästan bara fantasin som sätter gränser. Jag vet, att en sådan vacker matta skulle passa perfekt in i mitt vardagsrum där den kan skapa en mysig och varm stämning både för mig själv och mina gäster. Du kan själv bestämma om du vill använda Chuncky-Garnet eller Knitting Noodles-garnet. Oavsett vad, så blir resultatet riktigt mjukt och härligt.Sticka dina egna kuddar till soffan eller sängen med Mega Virknål av björk

Om du precis som jag inte kan få nog av pyntkuddar till både soffan och sängen, så är denna rekommendation för dig. Jag har fyra pyntkuddar på min säng och sex i soffan, och om det var upp till mig, kunde jag trycka dit ett par till på båda ställen. Jag tycker helt enkelt att det är så trevligt att sätta sig i ett berg av kuddar om kvällen. Så att få ett par extra skulle inte göra något. Knitting Noodles har faktiskt ett mönster på en riktigt fin kudde som jag helt klart ska börja med. Mönstret är enkelt och överskådligt och kräver inte flera timmar av din tid. Du hittar det här (mönstret är på danska)

Gör dina egna läckra stolsdynor 

Sist men inte minst vill jag gärna tipsa dig om ett projekt, som jag har tänkt påbörja så fort så möjligt.  Jag har nämligen fyra köksstolar där hemma som behöver dynor. Och varför inte bara göra sina egna utav det läckra megagarnet? Jag tror att det skulle se så fint ut med hemmagjorda stolsdynor, plus att det nog också skulle kännas väldigt skönt. Du ser här ett mönster på 3 olika typer av sittdynor samt en guide till hur du stickar armstickning. OBS! Mönstren är på danska.

Jag hoppas att ni har blivit inspirerade och har fått med er en massa goda idéer.

Bästa hälsningar
,
Karoline, Hobbii

SPARA 33%

Mega virknål av björk - Mayflower

Från 249 kr  Från 374 kr Slutsåld
SPARA 33%

XXL Virknål - Knitting Noodles

Tall

299 kr  449 kr
SPARA 20%

Merino Chuncky Mega 1000g - Mayflower

100% Merinoull

599 kr  749 kr