För många är det en livsstil att sticka och inte bara en hobby. Många stickar flera timmar varje dag och kan inte tänka på något annat än sitt stickprojekt när de inte har det i händerna. Här ger vi dig 10 tecken på att du möjligtvis är besatt av att sticka (precis som vi!)


#1 Du letar alltid efter möjligheter att inrätta ett rum till alla dina stickgrejer

Även om du stickar som en galning så tar garnet aldrig slut. Ju fler projekt, ju fler nystan och desto mera plats behöver du - det hela hänger ihop.

#2 Din viktigaste accessoar på semestern är dina stickor och ditt garn.

Det spelar ingen roll om du har glömt sandaler, solkräm eller solbrillor - bara du har dina stickor och ditt garn med dig så är allt bra! Det är nog heller ingen tillfällighet om ni har åkt på semester till en stad där det är ullfestival...

#3 Din mailinkorg är helt full av garn 

Man kan väl aldrig få för många nyhetsbrev om garn - kan man det? Om du känner att du fattas ännu ett nyhetsbrev så kan du börja prenumerera på Hobbiis här: https://hobbii.se 

#4 Vänner och bekanta introducerar dig som "personen som stickar"

Bland dina vänner är du mer eller mindre känd som personen som alltid har stickor och garn med sig. Låter det som du? Var lugn - vi känner också igen oss allt för bra.

#5 Du går hellre miste om sömn för att du helt enkel bara måste bli klar med ett projekt.

Vem behöver sömn, om man kan sticka? Det är alltså viktigare att få projektet färdigt så att du snart kan komma igång med ett nytt!

#6 Du kan inte titta på TV utan att ha dina stickor i händerna.

Alla vet det, att en bra film eller serie går hand i hand med ett bra stickprojekt. Om du inte får ha dina stickor så har du helt enkelt ingen lust att se på TV. Om du av någon oförklarlig anledning inte vet vad ditt nästa projekt ska bli, så hittar du massa av inspiration på Hobbii Design.

#7 Din familj vet att de inte ska förvänta sig något annat än en hemmastickad present från dig 

Det finns väl egentligen ingen bättre present än en fin och handgjord tröja, eller? Eller vad sägs om ett par varma, mysiga strumpor till kalla vinterkvällar?

#8 Du kan inte smyga ut ur en garnwebshop eller -butik utan att göra ett nödvändigt köp.

“Jamen, det var ju faktiskt rabatt”. Garnet hoppade praktiskt taget upp i armarna på dig. Och du hade faktiskt redan börjat fundera på ett projekt som garnet skulle passa perfekt till.

#9 Du har alltid ett garnnystan och en sticka med dig - vid nödfall.

Man vet aldrig när ett stick-nödfall kan uppstå. Det skulle ju kunna hända att tåget på väg till eller från jobbet är försenat - och vad ska man då göra om inte fortsätta jobba på sitt stickprojekt?

#10 Du kan känna igen ett garn eller en särskild färgtyp på långt håll.

Vissa människor kan komma ihåg ett ansikte som de bara har sett en gång, men du kan minnas både garnnystan och färgtyp efter bara ett projekt. De går aldrig i glömska.

SPARA 19%

Basix Aluminium rundstickor - KnitPro

Från 21 kr  Från 26 kr
SPARA 29%

Easy Care - Mayflower

100% Merinoull

49 kr  69 kr
SPARA 18%

Zing set med strumpstickor - KnitPro

KnitPro Zing är underbara, ultra lätta och släta Strumpstickor.

Från 309 kr  Från 379 kr