Hobbii

Bamboo Deluxe Set med Utbytbara rundstickor (3-8 mm)

Stort läckert set med utbytbara stickor i en utsökt bambukvalité, tillverkad hos KnitPro speciellt till Hobbii.

KnitPro är en av världens ledande producenter av kvalitetsstickor – virknålar samt tillbehör som säljs i mer än 50 länder.

Våra stickspetsar som är tillverkade i bambu av världsklass har en bra form och en blank finish så garnet smidigt glider fram på stickorna under tiden du stickar. Sammanfogningarna är tillverkade i mässing och passar perfekt till de mjuka kablarna. Då setet tillverkas av KnitPro kan det utan problem kombineras med övriga KnitPro tillbehör.

Den vackra asken kommer med följande innehåll:

  • 9 st. stickspetsar:  3, 3½, 4, 4½, 5, 5½, 6, 7 och 8 mm
  • 4 wire: 1 st. 60 cm, 2 st. 80 cm, 1 st. 100 cm. Längden är inkl. stickspetsar.
  • 2 kabelförlängare
  • 8 kabelstoppare  

Rundstickorna används inte bara till att sticka runt med, de är också perfekta när du ska sticka fram och tillbaka. Använder du rundstickor istället för vanliga jumperstickor, kommer du att märka att tyngden på ditt projekt inte längre hänger längst ut på stickan och belastar dina underarmar. Speciellt vid större projekt märks det att det är riktigt skönt att handarbetet ligger i knät när man stickar.

Du skruvar enkelt av de utbytbara stickorna på den mjuka kabeln, allt efter vilken storlek på stickor du ska ha och längd du ska använda. Kom ihåg att alltid använda den lilla nyckeln som medföljer, när du skruvar på stickan på kabeln - annars kan stickorna lossna under arbetet.

Kabelförlängaren kan du använda om du behöver extra långa rundstickor. Här sätts kabeln bara ihop med förlängaren och skruvas precis som stickorna fast med nyckeln. Kabelstopparna används om du behöver “parkera” ditt sticke, under tiden som du t.ex. använder stickorna till ärmar.

Med detta set, som innehåller de 9 mest använda storlekarna i toppkvalité, kommer du knappast att fattas verken stickstorlekar eller kabel. Asken är idealisk till förvaring och ger en överblick över dina stickor så att du kan koncentrera dig på att sticka istället för att leta efter stickor! Och det är dessutom en superfin present till en stickare.

Mycket nöje!

P.S. Med den böjliga och smidiga kabeln har du också möjlighet för att sticka runt med tekniken Magic Loop. Så du kan sticka t.ex. strumpor och ärmar trots få maskor på stickan. Tekniken kräver bara minimum 80 cm wire. Det finns massor av bra videos på t.ex. Youtube, där man visar tekniken. Du kan med Magic Loop säga adjö till strumpstickorna om du inte är kompis med dem.

Linda Arvidsson

Har precis börjat använda dessa och kan bara rekommendera. Enkla att använda med böjlig kabel och mjuka stickor där garnet lätt glider.


Astrid

Har lådan på display i mitt kontor. Lätt åtkomst för lite me time ;)


Angelica

Jag är riktigt nöjd med dessa stickor. Om jag ska påpeka något så är det att storlekarna på stickorna försvinner efter ett tag. Man kanske skulle sätta markeringen för storleken på metallen istället för på trädelen.


Skriv en recension

Denna sida är skyddad av Recaptcha och tillämpas i enlighet med Googles integritetspolicy och användarvillkor.

Relaterade produkter

Andra kunder köpte

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn