Fynda!   🍄 SEPTEMBER-FAVORITER 🍄   Spara upp till 67%

Hobbii

Baby Snuggle Solid

Super Bulky 100% Polyester

Spara 39 kr 48 kr 87 kr

Leverans 2-6 vardagar

Frakt från 55 krFri frakt på beställningar över 699 kr

Vi har fått betyget Utmärkt på Trustpilot

Information om garnet

 • Tillverkare::
  Hobbii
 • Innehåll:
  100% Polyester
 • Vikt:
  100 g
 • Löplängd:
  120 m
 • Garngrupp:
  Super Bulky
 • Rekommenderade stickor:
  6,5 mm
 • Stickfasthet:
  10 x 10 cm = 10 m x 14 v
 • Rekommenderad virknål:
  6 mm
 • Tvättanvisning:
  Maskintvätt 40ºC/ Får inte strykas / Torkas plant
 • Hashtag:
  #hobbiibabysnugglesolid

Tjockt, gosigt och supermjukt – så kan man nog bäst beskriva Baby Snuggle Solid.

Baby Snuggle Solid är ett mikrofibergarn, och kanske känner du igen typen av garn som används mycket till gosedjur, filtar och supermjuka morgonrockar. Den sammetsliknande ytan bidrar till att garnet blir så otroligt mjukt, så det är svårt att låta bli att röra vid det.

Baby Snuggle Solid har en sensoriskt stimulerande yta, och är därför ett mycket bra val till baby-och barnsaker, t.ex. till en otroligt fantastisk filt eller det mjukaste, kramvänligaste gosedjur. Garnet passar också väldigt bra till inredning som t.ex. kuddar eller en gosig puff.

Du kan självklart också använda garnet till att virka eller sticka något till dig själv. Härliga mjuka tröjor i Baby Snuggle Solid känns som att svepa in sig i en jättekram.

Börja och avsluta alltid ditt arbete i Baby Snuggle på följande sätt:
1. Bind en liten, men stram knuta i änden på garnet, när du börjar på ditt arbete och återigen, när du avslutar det

eller

2. Bränn försiktigt, väldigt försiktigt, änden på garnet. Det kommer att smälta till en liten hård kula.
Upprepa varje gång du avslutar och byter till nytt nystan. Det hjälper till att säkerställa att fibrerna inte “glider av” garnet, när du arbetar med det.

Baby Snuggle Solid bär Oekotex-märket, och kan också tvättas i maskin, vilket nästintill är en nödvändig egenskap om garnet ska användas till små barn.

Om du föredrar en printvariant variant så hittar du Baby Snuggle Print här på sidan. Du hittar länken högre upp på sidan, precis över denna text. 

Print versionen har en aning mindre volym än Solid, men kan stickas och virkas på samma storlek sticka/virknål. Det kan dock ha betydelse om du mixar Print och Solid i samma projekt, och vi rekommenderar därför att man använder dem var för sig. Då Snuggle är ett tjockt garn, där få maskor snabbt blir till flera cm, kommer det att vara skillnad i storleken på de färdiga projekten i dessa två varianter. 

Garnet är OEKO-TEX®-certifierat (nr. 2076-311). Se mer information om certifieringen på https://www.oeko-tex.com/en/. 

Hitta mönster till denna produkt här: Mönster (80)

Anneli

Har haft några nystan liggandes ett tag för ett kommande projekt. Men jag har dragit mig för att börja. För att många av recensionerna säger att det är svårt att hålla på med. Att det luddar och är mer eller mindre omöjligt att repa upp. Men så ikväll satte jag till slut igång med mitt projekt. Jag gjorde som många tipsar om att elda ändarna. Det funkar jättebra. Och är man bara försiktig och tar maska för maska och hjälper garnet på traven så funkar det hyfsat att repa upp också. Framförallt så tyckte jag att det var ett otroligt lätt och roligt garn att virka med. Det är ju otroligt mjukt och fint och man behöver ha en ganska tjock virknål. Vilket gör att det går otroligt lätt och fort att virka.


Camilla

Supermjukt och fint garn 🙌🏻 Gjort två babyfiltar i print varianten och en babyfilt i solid att ge bort, och de har varit väldigt uppskattade 🥰 Nu håller jag på med ytterligare en babyfilt till oss själva och det går så fort att arbeta med detta garn. Nackdelen är att det luddar när man virkar med det, men så fort alla garnändar är brända så slutar det.

Önskar mönster för mindre badponcho för baby/små barn och sen har även sambon uttryckt intresse för det, så även för vuxna 😅 Dvs garn som är älskat av både stora och små ✨


Beatrice

Jättemjukt och gosigt. Luddar en hel del men det får man ju räkna med när det gäller luddiga saker. Man måste ha ögonen med sig för om det blir en knut så är det väldigt svårt att få upp utan att slita av allt ludd från den centrala tråden, om du ofta har problem med att garnet trasslar sig eller bildar kuntar så skulle jag rekommendera att du nystar om garnet innan du börjar.
Köpte först garn till att göra ärmar på en tröja jag köpt för lite garn till, men har sen köpt mer garn för att göra en filt.


Elisabeth

Otroligt mjukt och fluffigt garn med villhöverkänsla. Beställde för att virka en babyfilt (och lite annat ;) ) men insåg att jag vill ha meeer, skulle kunna sitta och bara gosa med garnet för att det är så fantastiskt mjukt.
Man lär sig snabbt att smälta änden av garnet så att det inte släpper ludd, men det stör lite att garnet är så otroligt mjukt att det blir svårt att fästa änden så man inte känner den eftersom den blir strävare.
Nä, nu ska jag ta och beställa några nystan till. :D


Sofie

Det absolut skönaste garnet att jobba med! Håller på att virka noshörningen Hollie som jag hittade här på hobbii. Det ljusgrå garnet passade helt underbart till gosedjuret och jag kunde inte vara mer än nöjd! Förstår varför det sålt slut så snabbt, synd när man vill köpa mer haha.

Enda nackdelen jag finner med denna typ av garn är att jag (och vänner) har problem med att göra ex magisk cirkel och att det är lite trixigt att påbörja arbetet, men det är det värt i slutändan!


Skriv en recension

Denna sida är skyddad av Recaptcha och tillämpas i enlighet med Googles integritetspolicy och användarvillkor.

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn