Populära erbjudanden just nu!   ✨ JUL-REA ✨   Spara upp till 54%

Hobbii

Baby Cotton Organic Midi - Color Bag

Fine 100% Egyptisk Bomull

Spara 240 kr 379 kr 619 kr

Leverans 2-4 vardagar

Frakt från 55 krFri frakt på beställningar över 699 kr

Vi har fått betyget Utmärkt på Trustpilot

OBS! Denna produkten utgår och lagret ska tömmas. Slå till innan det är för sent!

Information om garnet

 • Tillverkare::
  Hobbii
 • Innehåll:
  100% egyptisk bomull
 • Vikt:
  10 x 50 g
 • Löplängd:
  10 x 105 m
 • Garngrupp:
  Fine
 • Rekommenderade stickor:
  3,5 mm
 • Stickfasthet:
  10 x 10 cm = 23 m x 30 v
 • Rekommenderad virknål:
  3 - 3,5 mm
 • Tvättanvisning:
  Tvättas vid 40ºC / Vit 95ºC / Får inte torktumlas / Kan strykas vid låg temperatur.
 • Hashtag:
  #hobbiibabycottonorganicmidi

Baby Cotton Organic Midi är vårt läckra GOTS-märkta Baby Cotton, bare i en lite tjockare utgåva. Midi motsvarar en 8/6 bomull, alltså en riktigt bra, allsidig tjocklek, som kan virkas eller stickas på 3,5-4 mm.

Hobbii Baby Cotton Organic serien består av en 100% ren, härlig bomullskvalitet i absolut toppklass. Den är spunnen av de finaste egyptiska bomullsfibrerna, den är miljövänligt producerad bara för Hobbii och den är vegansk.

Av alla bomullstyper, hör den egyptiska bomullen till den mest exklusiva kategorin. Den är känd för att vara extra slitstark, mjuk och med en fantastisk hållbarhet. De lång exklusiva bomullsfibrerna är extra lyxiga, och används till de finaste bomullsprodukter världen över.

Den ekologiska bomullen i Hobbii Baby Cotton Organic Midi är odlad med omsorg, och blir enbart handplockad under skörd. Därmed kan man skörda på helt rätt tidpunkt, när plantan är mogen och har fått tid att utvecklas optimalt.

Den omsorgsfulla plockningen betyder dessutom att fibrerna bevarar sin fyllighet, spänst och längd. Det har resulterat i ett av de läckraste bomullsgarner vi haft på länge.

P.S. Letar du efter ett bomullsgarn, som inte är infärgat, hittar du det i färg 15, som är helt rå, naturlig och ofärgad. Vänligen var uppmärksam på att nyansen kan variera mer än vanligt från parti till parti.

Hela Baby Cotton Organic serien är självklart GOTS certifierad (Nr. GO0361) och är därmed en garanti för att garnet är producerat med omtanke om och respekt för miljön - helt utan användning av kemiska pesticider och konstgödning mm.

Garnpaketet innehåller följande färger:

 • Color Bag 1: 1 + 7 + 8 + 9 + 10
 • Color Bag 2: 2 + 11 + 12 + 13 + 14

Om GOTS:
GOTS certifiering är en internationellt erkänd standard, som används till miljömässig och socialt ansvarig produktion av ekologiska textilier. Det betyder mycket höga krav på alla led i distributionskedjan, helt från råvaran som skördas, till du har en färdig produkt på stickorna. Du kan läsa mer om GOTS certifiering här: https://www.global-standard.org/

Anna

Har köpt båda paketen. Vackra färger som stämmer överens med bilden. Ljuvlig kvalitet. Högre pris, passa på när det kommer på rea! Riktigt favoritgarn.


Emilia

Virkade en filt och stickade en filt. Jätte fin färgkombinationer och skönt och mysigt garn!!


Emma

Blir jättefina filtar av dessa garner!


Tuva

Jättefint paketerat och bra kvalitet!


Nina

Perfekt för barngrejer! 🥰


Skriv en recension

Denna sida är skyddad av Recaptcha och tillämpas i enlighet med Googles integritetspolicy och användarvillkor.

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn