⏰ SLUTAR IKVÄLL ⏰     🧼🪣 Fröken Olssons vårstädning 🪣 🧼      Spara upp till 54%

Hobbii

Amigo Chunky

Bulky 100% HB Akryl

Spara 87 kr 87 kr

Leverans 2-4 vardagar

Frakt från 54 krFri frakt på beställningar över 699 kr

Vi har fått betyget Utmärkt på Trustpilot

Information om garnet

 • Tillverkare::
  Hobbii
 • Innehåll:
  100% Akryl
 • Vikt:
  100 g
 • Löplängd:
  100 m
 • Garngrupp:
  Bulky
 • Rekommenderade stickor:
  7 mm
 • Stickfasthet:
  10 x 10 cm = 13 m x 17 v
 • Rekommenderad virknål:
  9 mm
 • Virkfasthet:
  10 x 10 Cm = 9 m x 11 v
 • Tvättanvisning:
  Maskintvätt 30º / Torktumlas vid låg temperatur / Torkas plant
 • Hashtag:
  #hobbiiamigochunky

Amigo Chunky är ett härligt garn med en skön, luftig volym. Det är producerat i 100% HB akryl i en riktigt bra kvalité och det breda utbudet av vackra nyanser inbjuder till kreativa färgval. 

HB står för High-bulk. Det är ett garn som bearbetas med ånga och press som får fibrerna att krympa lite och locka sig så att det blir fylligare. Resultatet är ett lätt och mjukt garn, som både är behagligt att arbeta med och att klä sig i. 

Med dessa stora gosiga 100 grams nystan kan du snabbt skapa resultat.  Amigo Chunky är nämligen allra bäst på stickor/virknål 7 mm och uppåt. Det är därför idealiskt till tjocka tröjor, cardigans, filtar, halsdukar och liknande. Det luftiga garnet håller dig härligt varm och det blir inte för tungt. 

Amigo kan maskintvättas på 30°C, perfekt för vardagsbruk. Färger och formhåller tvätt efter tvätt. Tåler du inte ull, eller vill du av andra orsaker välja bort animaliska fibrer, kan du med fördel ersätta ull med Amigo och få ett mjukt och härligt resultat.

Garnet är OEKO-TEX® STANDARD 100-certifierat (nr. 2276-367). Se mer information om certifieringen på https://www.oeko-tex.com/en/ 

Hitta mönster till denna produkt här: Mönster (23)

Elli

Köpte detta garn då jag såg att det skulle vara bra för nybörjare. Tycker att det gick lätt att virka med och jag gillar att det är tjockt och stadigt. Perfekt garn för att virka tofflor med men blir lite luddigt vid användning. Jag är nöjd med garnet, virkade med nål 6 mm vilket blev bra och färgen "vintage pink" (A49) var en fin ljuslila färg.


Annelie

Superhärligt och mjukt garn! Går superfort att arbeta med tack vare grovleken. Älskar att det finns så många färger att välja mellan, men saknar att svart inte funnits inne på länge. Upplever att färgerna är något klarare i verkligheten än på bild, men det är bara positivt.


Alexander

virkade en kofra med enbart detta garnet i flera färger. Extremt härlig kvalitet och superfina färger, virkar fort och blir superhärligt resultat. Virkade med en 6mm virknål och fick relativt täta maskor, om man vill ha det något luftigare så rekomenderas 7mm eller grövre :)


Johanna

Virkade en tröja i mormorsrutor med detta garn. Blev fint och tyckte om tjockleken på garnet som gjorde tröjan chunky. Något jag inte tänkte på i förväg var att den blev ganska tung och oformlig, något som antagligen berodde på mormorsrutorna då garnet i sig är mjukt.


Ladouce

Extremt mysigt och snyggt garn, passar perfekt för både nybörjare och proffs. Har än så länge endast virkat med det, men ser fram emot att testa sticka en filt med det. Kommer absolut använda det som mitt nya standard garn då det finns i så många härliga färger.


Skriv en recension

Denna sida är skyddad av Recaptcha och tillämpas i enlighet med Googles integritetspolicy och användarvillkor.

Produkten har lagts i kundvagnen
Gå till kundvagn